CRM IN GENERAL

The vision of Optum Nova on CRM, what are the key successfactors of a CRM system.

SERVICES

The services Optum Nova offers to ensure your CRM system is succesfull.

SOLUTIONS/TOOLS

Optum Nova is a businesspartner of a select number of CRM suppliers and offers tools we have developed ourself.

Customer Relationship Management (CRM)

The foundation of your business

CRM as a concept dates from the early 70-s and was baed on conducting surveys and inquiries from customers. In 1982 the concept of Database Marketing was used and already in 1986 the famous ACT! became available. For many the first, real CRM system. 

CRM is een veelomvattend begrip en vandaag de dag is het in feite een CRM-basis met daarin alle gegeven van de klant en prospect en daarbij een Sales, Marketing en Service module. Deze modules maken gebruik van de CRM gegevens en zorgen zo voor een consistent klantbeeld over de verschillende afdelingen heen.

De visie van Optum Nova met betrekking tot CRM is dat het een middel kan zijn om je business beter te doen, het is geen wondermiddel dat zonder inspanning je business omhoog stuwt.

Vanuit je CRM strategie zorg je voor de juiste inrichting van CRM voor jouw organisatie waarbij alle stakeholders worden meegenomen.

Er is helaas een groot aantal CRM implementaties die niet leveren wat verwacht werd. Veelal zijn hiervoor 3 oorzaken aan te wijzen:
1. Er is vooraf niet duidelijk genoeg uitgewerkt wat het CRM als oplossing moet gaan bijdragen (Strategie);
2. Er is onvoldoende adoptie bij de gebruikers (Realisatie);
3. De inzet van CRM is geen integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie.

Een CRM systeem is in vrijwel iedere organisatie in gebruik, in enigerlei vorm.

Wordt uw CRM systeem optimaal gebruikt? De diensten die Optum Nova levert geven inzicht en leiden tot significante, snelle en meetbare  verbetering.

QUICKSCAN CRM

In een korte tijd wordt een analyse gemaakt van uw huidige CRM systeem, uw CRM processen (Sales, Marketing, Service) en worden aanbevelingen gerapporteerd.

SELECTIE CRM

Een inventarisatie en analyse van uw wensen en eisen wordt vertaald in lijst van benodigde functionaliteiten en vervolgens assisteren wij bij de pakketselectie.

CRM APPLICATIES

Optum Nova is als reseller aktief voor HubSpot, AgileCRM en PipeDrive.

CRM TOOLS

Vanuit onze eigen behoefte is een aantal tools ontwikkeld om CRM effectiever in te zetten. Een aantal hiervan kan gratis gedownload worden.

CRM Business Partners

Optum Nova is gecertificeerd partner voor:

Sinds 2015 niet meer weg te denken als CRM oplossing. Een complete cloud oplossing voor CRM, Sales, Marketing en Service

HubSpot

www.hubspot.com

Een nog relatief onbekende speler in CRM maar een volwassen cloudplatform met unieke eigenschappen als LinkedIn koppeling. Voor CRM, Sales, Marketing en Service.

AgileCRM

www.agilecrm.com

Voor salesteams die op- en top gefocust zijn op hun pijplijn, het converteren en closen van deals.

pipedrive

www.pipedrive.com