Marketing Automation

ALGEMEEN

De visie van Optum Nova op Marketing Automation, wat zijn de succesfactoren voor Marketing Automation.

DIENSTEN

De diensten die Optum Nova aanbiedt om Marketing Automation in uw organisatie succesvol in te zetten.

OPLOSSINGEN/TOOLS

Optum Nova is partner van een aantal Marketing Automation oplossingen, kijk hier wat de kemerken zijn.

Marketing Automation

De basis voor je succes!

Marketing Automation is het op geautomatiseerde wijze voeren van een inhoudelijke dialoog met je prospects en klanten. 

Al jaren geleden stelde ik de vraag als volgt aan potentiele klanten voor Marketing Automation:

Als je een willekeurige prospect of klant hier neerzet en alle informatie die je over die persoon of organisatie hebt aan je beste Marketeer geeft, kun je deze prospect dan optimaal bedienen met content, propositie en daarmee een waardevollere klant ervan maken die fan van je wordt?

Het antwoord is natuurlijk een volmondig JA! De marketeer heeft alle kennis van de propositie om, met alle gegevens in de hand, een perfect afgestemde dialoog met de prospect te voeren!

Goed, stel je nu voor dat je niet een maar 25 klanten hier neerzet, gaat het dan ook? Vaak werd er al wat moeilijker gekeken, wellicht gezucht al.. Okay, dus nu je totale klantenbestand? Hoe ga je dat doen?

Dit is waar het om draait bij Marketing Automation: borg je kennis en kunde van je Marketing afdeling en zorg dat je op een geautomatiseerde wijze de dialoog kunt voeren met je prospects op een manier die aansluit bij de persoon qua content, tijdstip, kanaal en voorkeuren.

Een CRM systeem is in vrijwel iedere organisatie in gebruik, in enigerlei vorm.

Wordt uw CRM systeem optimaal gebruikt? De diensten die Optum Nova levert geven inzicht en leiden tot significante, snelle en meetbare  verbetering.

QUICKSCAN CRM

In een korte tijd wordt een analyse gemaakt van uw huidige CRM systeem, uw CRM processen (Sales, Marketing, Service) en worden aanbevelingen gerapporteerd.

SELECTIE CRM

Een inventarisatie en analyse van uw wensen en eisen wordt vertaald in lijst van benodigde functionaliteiten en vervolgens assisteren wij bij de pakketselectie.

CRM APPLICATIES

Optum Nova is als reseller aktief voor HubSpot, AgileCRM en PipeDrive.

CRM TOOLS

Vanuit onze eigen behoefte is een aantal tools ontwikkeld om CRM effectiever in te zetten. Een aantal hiervan kan gratis gedownload worden.

Marketing Automation Business Partners

Optum Nova is gecertificeerd partner voor:

Sinds 2015 niet meer weg te denken als CRM en Marketing oplossing. Een complete cloud oplossing voor CRM, Sales, Marketing en Service

HubSpot

www.hubspot.com

Een nog relatief onbekende speler in Marketing Automation maar een volwassen cloudplatform met volwassen functionaliteit en unieke eigenschappen.

SALESmanago

www.salesmanago.com